Top

İlk Yardım Eğitimi

İlk Yardım Eğitimi

ilk yardım, acil durumlar ve kazalar karşısında hayat kurtarmayı amaçlayan temel bilgileri içeren bir eğitimdir. Bu eğitim, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, olay yerinde mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamaları kapsar.

İlk yardımcı, bu amaç doğrultusunda eğitim almış ve ilk yardım sertifikası almış kişidir. İlk yardım eğitimi, genellikle 16 saatlik teorik ve pratik uygulamaları içerir. 

Bu eğitimler, koruma, bildirme ve kurtarma olmak üzere temel uygulamaları içerir:

  1. Koruma: Olay yerinde olası tehlikeleri belirleyerek güvenli bir çevre oluşturmak önemlidir. Kazaya uğrayan araç mümkünse güvenli bir alana alınmalı, olay yeri işaretlenmeli ve meraklı kişiler uzaklaştırılmalıdır.
  2. Bildirme: En hızlı şekilde gerekli yardım kuruluşlarına (örneğin, 112) haber verilmelidir. Kesin yer ve adres, olayın tanımı, hasta veya yaralı sayısı gibi bilgiler paylaşılmalıdır.
  3. Kurtarma: Hasta veya yaralılara müdahale hızlı ve bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. İlk yardımcının yapması gerekenler arasında durum değerlendirmesi, korku ve endişeleri giderme, yardımcı kişileri organize etme ve uygun müdahaleler bulunur.

Unutmayın ki ilk yardım, herkesin bilmesi gereken hayati bir beceridir. Acil durumlar karşısında doğru adımları bilmek, çevremizdeki insanların hayatını kurtarabilir. Andem Eğitim Merkezi yıllardır İzmir ve Antalya şubeleri ile İlk Yardım Eğitimi almak isteyen kişi ve kurumlara eğitim vermektedir.

Eğitimlerimize Katılmak İçin Sınıflarımıza ön Kayıt Yaptırınız.Başvuru Formu